Familje- och jourhem

Trygga alternativ vid jourhemsplaceringar

Med en bred erfarenhet inom omsorg, socialtjänst och skola är Global Omsorg med i arbete att stödja barn i Sverige. Med en kombination av hängivenhet och kompetens förser vårt företag trygga alternativ vid placeringar. Vi utgår ifrån en trygg och hög kvalité, genom utarbetade metodologiska arbetssätt. Vi använder oss utav frågeformulär, konsultation, kontinuerlig uppföljning och ett nära samarbete med kommunen inför barnens närmaste framtid. Vi erbjuder kommuner runtom i landet konsulentstödda Familje-& jourhem, HVB samt Träningslägenheter.

För dig som vill bli jourhem:

För att kunna ta uppdrag som familje-& jourhem krävs att man är utredd och godkänd för detta. Vi inom Global Omsorg utreder våra familjer med aktsamhet.

I början har vi ett längre telefonsamtal med er då vi berättar mer om oss, om att vara jourhem samt vad som krävs av er som familj. Registerutdrag från polisens belastnings och misstankeregister samt socialregister på er får ni själva sända efter.

Vi vill sedan komma hem till er och träffa er i er hemmiljö. Vi träffas flera gånger och vid någon av dessa tillfällen brukar vi vilja träffa hela familjen. Vi vill även att ni lämnar referenter som vi kan kontakta.

Då vi kommit så här långt i utredningen så börjar de flesta frågor och funderingar som ni säkert hade i början klarna och vi har en tydligare bild av er. Det är viktigt att de jourhem som samarbetar med oss delar våra tankar och vår människosyn.

Som ni säkert förstår så är det många steg som skall gås igenom så hela utredningen görs under en längre tid.

Här nedan finner ni olika blanketter som skall skrivas ut och sändas till respektive myndighet!

Referenskommuner

Huddinge KommunNynäshamns Kommun Vallentuna KommunBotkyrka Kommun Örkelljunga Kommun Helsingborgs Kommun Täby Kommun Flen Kommun Hudiksvalls Kommun Stockholms Stad